Насіння капусти кольрабі
Застосовані
Очистити всеЗнайдено 4 товари
товари- За популярністю
- За новизною
- Ціна за зростанням
- Ціна за спаданням
![Насіння Капусти Делікатесна, 0,5 г, ТМ Семена Украины](https://zernyatko.in.ua/media/images/400/uploads/kapusta-delikatesnaya-1-g.jpg)
![Насіння Капусти Гігантська, 0.5 г, ТМ Семена Украины](https://zernyatko.in.ua/media/images/400/uploads/kapusta_gigant_su.jpg)
![Насіння Капусти Гігант, 1 г, ТМ GL Seeds](https://zernyatko.in.ua/media/images/400/uploads/semena-kapusty-gigant-1-g.jpg)
![Насіння Капусти Віолетта, 0.5 г, ТМ Семена Украины](https://zernyatko.in.ua/media/images/400/uploads/kapusta-violetta-1-g.jpg)
Їстівна частина кольрабі - стебло, яке в надземній частині набуває кулястої або ріповидної форми. На смак капуста кольрабі соковита, солодкувата, без гостроти, характерною для білокачанної капусти. Стебло за смаком нагадує кочеригу капусти, але кольрабі набагато смачніша і соковитіша. У складі капусти кольрабі великий вміст вітаміну С, а також таких вітамінів, як А, В, В2, РР. Крім того продукт багатий цінними мінеральними солями, а також магній, кальцій, фосфор, калій, залізо і кобальт. У складі кольрабі містяться ферменти і в великій кількості рослинні білки і клітковина (калоризатор). М'якоть цієї капусти багата фруктозою, глюкозою, в ній є сполуки сірки, тому вона є досить цінним дієтичним продуктом. Високий вміст в капусті кольрабі вітаміну С пояснює її іншу назву - «північний лимон». Безсумнівно, капуста кольрабі дуже корисна. Особливо її рекомендують вживати дітям і вагітним жінкам. Вживання кольрабі в їжу благотворно впливає на обмін речовин, роботу травної системи, особливо печінки, жовчного міхура, шлунково-кишкового тракту. Високий вміст калію в складі кольрабі сприяє виведенню рідини з організму, а наявність клітковини перешкоджає відкладенню холестерину і грає велику роль в профілактиці і лікуванні атеросклерозу.
Сучасні медичні дослідження довели, що наявність в меню капусти кольрабі - це прекрасна профілактика ракових захворювань товстої і прямої кишки, що обумовлено тим, що цей продукт містить в своєму складі сірковмісні речовини.