Насіння червонокачанної капусти
- Розпродаж
- За новизною
- Ціна за зростанням
- Ціна за спаданням
Червонокачанна капуста відрізняється від білокачанної не тільки синьо-фіолетовим забарвленням, а й хімічним складом (калоризатор). Вона містить більше вітаміну С і білка, а також краще зберігається протягом тривалого часу, не втрачаючи корисних властивостей.
Червонокачанну капусту також використовують в лікувальних цілях, зокрема для профілактики захворювань шлунка. Червонокачанна капуста - прекрасне джерело біологічно активних речовин. Регулярне вживання її в їжу сприяє профілактиці серцево-судинних захворювань і білокрів'я. Вивчення біохімічного складу рослин показало, що в листі містяться антибактеріальні речовини, що перешкоджають розвитку туберкульозної палочки. Антоціани, що додають листю фіолетове забарвлення, мають антиоксидантні і антирадіаційні властивості. Встановлено, що вони регулюють проникність стінок кровоносних судин, що підвищують їх роль в попередженні судинних захворювань.