Насіння Черемша Чарівний ліс, 0,7 г, ТМ Солнечный Март
Код товару: 4823098300854
Будьте спокійні за своє замовлення
Безкоштовна доставка для негабаритних товарів на замовлення:
від 1200 грн - Укрпоштою
від 1500 грн - Новою Поштою
Замовлення оплачені онлайн обробляється в першу чергу. При 100% передплаті ви заощаджуєте не сплачуючи перевізникам 2% за послуги перерахунку коштів.
Доставка здійснюється кожен робочий день компаніями перевізниками:
Нова Пошта;
Укрпошта;
Період обробки замовлень 1-2 дні до відправки
Режим роботи
Онлайн оплата системоюОплата на пошті при отриманні.
Google Pay та Apple Pay. СКОРО!!!!!
- Опис
- відгуків(0)
Опис товару
У багатьох країнах черемша знаходиться під охороною і внесена до Червоної книги, саме з цієї причини все частіше її вирощують як культурну рослину. Черемша (дикий часник) «Чарівний ліс» добре вирощується з насіння при осінньому і підзимньому посіві. Якщо ці терміни пропущені, то насіння в обов'язковому порядку, необхідно піддати стратифікації. Полягає вона в досить тривалому, від 60 до 90 днів, періоді охолодження, висіяних у вологий субстрат, насіння, які згодом можна буде висадити весною. Для того щоб за сіянцями черемші було простіше доглядати, часто насіння висівають не на постійне місце, а в скриньку , яку прикопують в саду. Навесні з грядки видаляють траву, добре розпушують землю, заправляють компостом і вже потім висаджують рослини. Відстань між рядами - 35 см, між рослинами 20 30 см. Їх білі квіти утворюють килими в наших древніх лісах навесні, і їх аромат висить у вологому повітрі. Дикий часник починає зростати під землею в кінці зими. А його яскраві білі квіти з'являються з квітня по червень, контрастуючи з пишним, зеленим листям. Цей багаторічник виростає до 35 см у висоту. У липні рослина повністю відмирає, дозволяючи іншим рости на цьому ж місці. Може рости в різних умовах, але вважає за краще вологі і злегка кислі грунти, любить тінисті місця під деревами, в яких інші городні культури рости не можуть. Після вкорінення рослина поширюється вегетативно, покриваючи значну частину простору. Вся рослина їстівна. Смак м'якше, ніж у часникової цибулини, запах менш різкий, ближче до цибульного. Глянцеві листя чудові в бутербродах, їх краще збирати до цвітіння. Також листя використовують в салатах або додають до соусів. Їх можна їсти сирими або приготованими, так само, як і квіти, які кілька ароматні листя, в невеликих кількостях створюють декоративне і дуже смачне доповнення до салатів. Квітучі головки можна їсти, навіть коли утворюються насіннєві коробочки, хоча смак стає ще більш насиченим по мірі дозрівання насіння. Вони ідеально підходять для приготування натуральної часникової олії, гарні в маринованому вигляді. Цей сорт отриманий з дикої черемші методом багаторазового відбору, його врожайність досягає 3 кг / м1. Щоб отримати такий урожай, треба дотримати 2 умови, обумовлені фізіологією цієї культури: зрізати листочки з рослин можна тільки на третій рік розвитку, при цьому потрібно знати, що віддалена вегетативна частина в наступному році ще не поновитися, тому збирати зелень на тому ж місці можна буде тільки через 2-3 роки. Виходячи з цього, черемшу краще вирощувати відразу на трьох грядках, засаджених з інтервалом в один рік. Для вибіркових зборів окремих листочків ці умови не актуальні. На одному місці росте до 20 років, але для збільшення врожайності рослини розсаджують, починаючи з 7-річного віку.