Міцелій Печериця королівська біла, 10 г ТМ Насіння України
Код товару: 4820233490111
Будьте спокійні за своє замовлення
Безкоштовна доставка для негабаритних товарів на замовлення:
від 1200 грн - Укрпоштою
від 1500 грн - Новою Поштою
Замовлення оплачені онлайн обробляється в першу чергу. При 100% передплаті ви заощаджуєте не сплачуючи перевізникам 2% за послуги перерахунку коштів.
Доставка здійснюється кожен робочий день компаніями перевізниками:
Нова Пошта;
Укрпошта;
Період обробки замовлень 1-2 дні до відправки
Режим роботи
Онлайн оплата системою
Оплата на пошті при отриманні.
Google Pay та Apple Pay. СКОРО!!!!!
- Опис
- відгуків(0)
Опис товару
Капелюшок. Яйцевидноподібний, 7-10 см в діаметрі, при дозріванні плоско-розпростертий, часто з виступаючим бугром, іржаво-буро-коричневий, з численними темними лусочками. М'якоть. Біла, при надломі червоніюча. Ніжка. 4-6 см висоти, 1-1,5 см ширини, циліндрична, часто злегка роздута до основи, з білим плівчастим кільцем, часто зникає в зрілості. Вживання. Делікатесний гриб, використовується для приготування дуже широкого спектру страв. Кращими смаковими якостями володіють молоді гриби, з початком потемніння платівок смакові якості непомітно погіршуються. Інструкція по вирощуванню. При вирощуванні печериць використовуються наступні склади компосту: Варіант 1. Солома свіжа неперегнивша суха - 12 кг, пташиний, кінський або коров'ячий гній (свіжий) - 8 кг; час підготовки 24-26 днів. Підготовка компосту: пошарово укладаючи солому і гній, утворюємо штабель (бурт). Після укладання бурт щодня поливають, не даючи йому пересихати, «болото» утворювати не потрібно. Перетрушувати таким чином, щоб зовнішні шари бурту виявилися всереДині а внутрішні - зовні 4-5 разів протягом всього періоду підготовки субстрату. Ознакою готовності субстрату є зникнення запаху аміаку. Готовий компост укладається в грядки (відкритий грунт) шаром не менше 10 см, в ящики і поліетиленові мішки - шаром не менше 20 см. Варіант 2 (який не потребує підготовки). 20 кг готового перегною (гній, що пролежав більше року, без запаху аміаку) будь-якого, крім свинячого. Норма посадки: глибина посадки 5-7 см. Посів проводиться пучками міцелію в лунки на відстань 15-18 см одна від одної. На час заростання міцелієм грядка захищається від пересихання соломою або мішковиною. Після розростання міцелію (12-15 днів) поверхню компосту вкривають землею (ґрунт, змішаний з торфом у співвідношенні 1: 1 або просто городним грунтом) висотою 2 см (6-7 кг). Плодоношення: оптимальний температурний режим 16-29 С, режим освітлення день-ніч або 4 год на добу в закритих приміщеннях, сприятлива вологість повітря повинна бути не нижче 85%. Приблизно через 20-30 днів з'являться перші гриби. Плодоношення протікає хвилеподібно і триває протягом 6 тижнів, період між хвилями 7-10 днів. Врожайність 18 кг за три хвилі. Норма витрати: одна упаковка розрахована на 20 кг компосту. Вирощування печериць на присадибній ділянці. На відкритих ділянках печериці ростуть в тінистих місцях, в півтіні - під деревами, кущами, в малиннику, на грядках полуниці, з затінених сторін за госп. будівлями і парканами, де їм не можуть пошкодити прямі сонячні промені. Грунт на S = 2,5-3 кв.м. необхідно збити. На розпушену поверхню посіяти міцелій. Потім зверху рівномірним шаром 5-7 см розсипати компост. Плодоносити грибниця почне через 2-2,5 місяця, до цього часу видимих змін на поверхні грунту не помітно. Плодоношення триває в період з ранньої Вагани до пізньої осені. Протягом усього цього періоду можна печериці та висаджувати. Врожайність культивується печериці дуже висока - з 1 кв.м. до 12 кг грибів за місяць. Дуже важливим фактором для успішного вирощування грибів є кислотність грунту. Оптимальне значення кислотності Ph = 7-7,5. Більш кислий грунт (число Ph менше) необхідно розкислювати поливом розчином негашеного вапна (100 г вапна на 5 л води на 1 кв.м.).