Насіння капусти броколі
- За популярністю
- За новизною
- Ціна за зростанням
- Ціна за спаданням
Корисні властивості брокколі в боротьбі з онкологічними захворюваннями засновані на змісті в цій капусті з'єднання сульфорафан, яке і надає брокколі містичний ореол невтомного борця з раковими клітинами. Для довідки: сульфорафан - це органічна речовина рослинного походження, що володіє яскраво вираженими протираковими і антибактеріальними властивостями. Іншими словами, брокколі, в якій вміст сульфорафана дуже велике, активно бореться не тільки з раком, але і з різними інфекціями. Серед інших корисних властивостей брокколі лікарі вказують на здатність цього овоча зміцнювати кістки хребта і нормалізувти артеріальний тиск. За рахунок чого така користь? Справа в тому, що брокколі є справжнім замінником молока за вмістом кальцію і калію - мікроелементів, які дбають про здоров'я наших кісток і еластичності судин. Також в брокколі містяться такі корисні речовини як бета-каротин і вітамін С, що володіють властивостями знижувати ризик розвитку катаракти і пригнічувати вільні радикали.