Правила вирощування огірків насіннєвим способом

14.01.2014

Багато починаючі садівники цікавляться питанням: як садити насіння огірків, щоб вони гарантовано зійшли і дали хороший урожай? Нижче ми надамо детальну інструкцію, дотримуючись якої, ви неодмінно досягнете успіху.

Як посадити насіння огірків: підготовчий етап

              1.       Підготовка посадкового матеріалу

На цьому етапі необхідно приділити увагу грунту, а також самому посадкового матеріалу. Вирішуючи проблему - як посадити насіння огірків, щоб вони гарантовано зійшли і в майбутньому дали хороші і смачні плоди, відзначимо, що посадковий матеріал повинен бути свіжим і якісним. Купуючи продукцію в спеціалізованих магазинах, не забудьте перевірити дату її виготовлення і термін придатності.

Якщо планується вирощувати овоч з особисто зібраного посівного матеріалу, то необхідно відібрати тільки найбільші насіння. Потім їх необхідно помістити в ємність з водою, і для посіву використовувати ті, що потонули.

Як сіяти насіння огірків, щоб не сумніватися в тому, що вони зійдуть, а рослина не буде хворіти і дивуватися шкідниками? Для цього їх необхідно на деякий час замочити в марганцево розчині, а після цього ще кілька годин витримати в змоченою простою водою марлі.

Щоб захистити сходи від ураження росткової мухою (в разі, коли посів проводиться в холодний період), проводять обробку насіння за допомогою крохмального клейстеру. Також дачники-професіонали радять попередньо виростити розсаду, а коли мине загроза весняних морозів (десь в середині-кінці травня), пересадити посіви на грядку.

      2.       Підготовка ґрунту

Так як же посадити огірки насінням правильно? Перед самим посівом грунт слід очистити від бур'янів, скопати і розпушити. Сіяти краще вдень, коли земля тепла. Якщо грунт пересушена, її потрібно попередньо зволожити. Огірки люблять добре прогріваються ділянки, тому висаджувати рекомендується на піднесених місцях, маючи в своєму розпорядженні грядки з ухилом на південь.

Як садити насіння огірків: методи посіву

Найпоширенішим і нескладним методом посадки є посів по кілька насіння із заглибленням в грунт на 3-4 сантиметри. Посадки злегка зволожуються. Відзначимо, що культура любить родючий грунт (чорнозем).

Якщо посів буде проводитися рядами, то для сортів з недовгими батогами необхідно витримувати відстань від 45 до 60 сантиметрів від ряду до ряду і від 6 до 7 сантиметрів між насадженнями. Сорти, що дають довгі стебла, сіють на відстані 10-12 сантиметрів між рослинами і роблять відступи між рядами не менше 70 сантиметрів. При квадратно-гніздовий спосіб залишають після проріджування по 6 паростків в лунці у сортів з короткими стеблами і по 4-5 - у сортів з довгими батогами.

 

Якщо вам потрібен посівний матеріал дійсно хорошої якості, пропонуємо перейти по ссилочку  в відповідний розділ нашогокаталогу. Тут представлений величезний вибір насіння огірків.

popular productКорисні матеріали