Міцелій Глива звичайна, 10г
Код товару: 00423
Будьте спокійні за своє замовлення
Безкоштовна доставка для негабаритних товарів на замовлення:
від 1200 грн - Укрпоштою
від 1500 грн - Новою Поштою
Замовлення оплачені онлайн обробляється в першу чергу. При 100% передплаті ви заощаджуєте не сплачуючи перевізникам 2% за послуги перерахунку коштів.
Доставка здійснюється кожен робочий день компаніями перевізниками:
Нова Пошта;
Укрпошта;
Період обробки замовлень 1-2 дні до відправки
Режим роботи
Онлайн оплата системою
Оплата на пошті при отриманні.
Google Pay та Apple Pay. СКОРО!!!!!
- Опис
- відгуків(0)
Опис товару
Міцелій гриба Глива звичайна - це класичний різновид роду гливи. В їжу споживаються молоді гриби в смаженому, вареному, тушкованому вигляді, також їх солять, сушать і маринують. Цей гриб знижує рівень холестерину в крові, відноситься до дієтичних низькокалорійних продуктів. Містить всі необхідні організму речовини: білки, жири, вуглеводи і вітаміни. Капелюшок діаметром 5-15см, округлий, темно-сірого кольору. Пластинки білі, потім жовті, спадні по ніжці, рідкісні, товсті, біля ніжки з перемичками. М'якуш: білий, м'який, з борошняним запахом. Ніжка: коротка до 4 см довжини, близько 2см товщини, щільна, до основи звужена, у основи волосиста, біла. Вирощується на колодах листяних порід в домашніх умовах і на присадибних ділянках. Плодоношення проходить хвилями, 3-4 роки на м'якій деревині і 5-7 років на твердій. Врожайність до 7кг в рік. Вирощування грибів на деревині.Гливу вирощують на деревних цурках в теплицях або підвалах, в тінистих місцях на присадибній ділянці. Свіжозрубані стовбури осики, тополі або дуба розпилюють на цурки завдовжки 30-40 см і діаметром 15-25 см. У підготовлених відрізках свердлять отвори глибиною 4-5 см і діаметром 2 см або роблять Надпіли по всій площі, або зарубки сокирою. У ці отвори кладуть трохи міцелію, після закривають шматочками кори, трісками, тирсою або мохом, щоб грибниця вивалюється з них. Повітря в приміщенні повинен бути з відносною вологістю 90%. При меншій вологості можна розпорошувати (розбризкувати) воду. Через 2-3 місяці міцелій гриба пронизує всі чурки. Надалі чурки можна винести з приміщення і кожну цурку прикопати в землю на 10-15 см завглибшки в затінене місце, куди не потрапляють прямі промені сонця. А можна висаджувати відразу в саду, до того ж в будь-який час року, навіть взимку. Морозов міцелій не боїться. У цей період необхідно поливати чурки. Гриби, висаджені на деревині, ростуть 5-6 років. Норма витрати: однієї упаковки міцелію досить на 50кг деревини. Вирощування грибів на рослинних решткахЯк субстрат використовується солома або лузга соняшника. Солома і лузга повинні бути хорошої якості, без ознак гниття і цвілі. Перед обробкою солому бажано подрібнити до 3-7 см. Подрібнення робить солому компактної і більш доступною для ферментів міцелію. Для домашніх умов можна використовувати прості варіанти пастеризації, наприклад, окропом. Субстрат заливають водою з температурою 80-90 С і витримують 3-4 години для лушпиння або 7-8 годин для соломи. Потім воду зливають, а субстрат повинен охолонути до температури 20-30 С. Перед посівом міцелію визначають вологість субстрату: якщо стиснути субстрат в руці, то між пальцями повинні проступити крапельки води, що відповідає оптимальній вологості субстрата- 70%. Потім субстрат перемішують з міцелієм. Готовий компост помістити в поліетиленовий прозорий мішок. Зав'язати. Для повітрообміну зробити по всій площі пакета кілька надрізів розміром 3-5 см. Вийшов готовий грибний блок. Плодоношення. Пророщування міцелію триває 15-18 діб при температурі 14-28 С. При плодоносінні використовується природна і активна вентиляція. Висвітлювати субстратні блоки слід тільки під час плодоношення, а на відкритих ділянках і в приміщеннях з вікнами нормальним вважається режим день-ніч. У тих місцях, де з'явилися зачатки плодових тіл, акуратно роблять надрізи плівки. Плодоношення проходить хвилями 2-3 тижні через 5-7 днів між хвилями. Найбільший урожай приносять перші три хвилі. Урожайність 35-40% від ваги субстрату. Норма витрати: 2% міцелію від загальної маси увлаженного, запареного субстрату.