×
Каталог
Кошик 0

Міцелій Глива лимонна, 10 г

Код товару: 00422

Немає в наявності
Повідомити про наявність
Характеристики:
Виробник Насіння країни
Країна виробник Україна
Мінімальна сума замовлення - 300 грн

Безкоштовна доставка для негабаритних товарів на замовлення:

від 1200 грн - Укрпоштою
від 1500 грн - Новою Поштою

Замовлення оплачені онлайн обробляється в першу чергу. При 100% передплаті ви заощаджуєте не сплачуючи перевізникам 2% за послуги перерахунку коштів.

Способи оплати

Онлайн оплата 

Оплата на пошті при отриманні.

Google Pay та Apple Pay. СКОРО!!!!!


  • Опис
  • відгуків(0)

Опис товару

Міцелій гриба Глива лимонна - смачний їстівний гриб. Росте з червня до осінніх заморозків, часто великими групами, які зростаються ніжками в пучки. Капелюшок діаметром 3-7см, у молодих грибів вона щитковидна, потім з глибокою ямкою, пізніше воронковидна, з лопатевим краєм, лимонно-жовта, в старості швидко вицвітає і стає білою. Пластинки біло-жовті, спадні по ніжці, часті, вузькі. М'якоть біла, щільна. Ніжка близько 6 см довжини, щільна, до основи звужена біло-жовта. Основною особливістю є простота вирощування даного виду грибів і висока врожайність. Стійкий до високих температур. Використовується в домашній кулінарії в вареному, тушкованому, солоному, смаженому і сушеному вигляді. Вирощування грибів на деревині.Гливу вирощують на деревних цурках в теплицях або підвалах, в тінистих місцях на присадибній ділянці. Свіжозрубані стовбури осики, тополі або дуба розпилюють на цурки завдовжки 30-40 см і діаметром 15-25 см. У підготовлених відрізках свердлять отвори глибиною 4-5 см і діаметром 2 см або роблять Надпіли по всій площі, або зарубки сокирою. У ці отвори кладуть трохи міцелію, після закривають шматочками кори, трісками, тирсою або мохом, щоб грибниця вивалюється з них. Повітря в приміщенні повинен бути з відносною вологістю 90%. При меншій вологості можна розпорошувати (розбризкувати) воду. Через 2-3 місяці міцелій гриба пронизує всі чурки. Надалі чурки можна винести з приміщення і кожну цурку прикопати в землю на 10-15 см завглибшки в затінене місце, куди не потрапляють прямі промені сонця. А можна висаджувати відразу в саду, до того ж в будь-який час року, навіть взимку. Морозов міцелій не боїться. У цей період необхідно поливати чурки. Гриби, висаджені на деревині, ростуть 5-6 років. Норма витрати: однієї упаковки міцелію досить на 50кг деревини. Вирощування грибів на рослинних решткахЯк субстрат використовується солома або лузга соняшника. Солома і лузга повинні бути хорошої якості, без ознак гниття і цвілі. Перед обробкою солому бажано подрібнити до 3-7 см. Подрібнення робить солому компактної і більш доступною для ферментів міцелію. Для домашніх умов можна використовувати прості варіанти пастеризації, наприклад, окропом. Субстрат заливають водою з температурою 80-90 С і витримують 3-4 години для лушпиння або 7-8 годин для соломи. Потім воду зливають, а субстрат повинен охолонути до температури 20-30 С. Перед посівом міцелію визначають вологість субстрату: якщо стиснути субстрат в руці, то між пальцями повинні проступити крапельки води, що відповідає оптимальній вологості субстрата- 70%. Потім субстрат перемішують з міцелієм. Готовий компост помістити в поліетиленовий прозорий мішок. Зав'язати. Для повітрообміну зробити по всій площі пакета кілька надрізів розміром 3-5 см. Вийшов готовий грибний блок. Плодоношення. Пророщування міцелію триває 15-18 діб при температурі 14-28 С. При плодоносінні використовується природна і активна вентиляція. Висвітлювати субстратні блоки слід тільки під час плодоношення, а на відкритих ділянках і в приміщеннях з вікнами нормальним вважається режим день-ніч. У тих місцях, де з'явилися зачатки плодових тіл, акуратно роблять надрізи плівки. Плодоношення проходить хвилями 2-3 тижні через 5-7 днів між хвилями. Найбільший урожай приносять перші три хвилі. Урожайність 35-40% від ваги субстрату.Норма витрати: 2% міцелію від загальної маси увлаженного, запареного субстрату.

Вас також зацікавить