Пажитник (метхім, пажитник грецький, хельба, хільба, чаман, шамбала) - однорічна трав'яниста рослина сімейства бобових. Стебло мало розгалужене, висотою 50-60 см. Квітки дрібні, жовті. Насіння ромбічної форми, дрібне, довжиною -жовтого кольору.Плоди утворюються в стручках трикутної форми.Пажитник надає перевагу известковому грунту.Висивають його в березні - квітні широкорядним способом.У кулінарії і медицині використовується насіння пажитнику. обсмажування, тоді насіння набуває аромату паленого сахару. Обжарене насіння додають в овочеві салати і рагу замість подрібненого фундука. Ця приправа вважається основною для приготування бастурми. Фенугрек також додають у тісто для надання аромату хлібу. Мелене насіння входити до приправ карі, чатні, хмелі-сунелі, в аджику. Багато застосувань як спеція і у молодої зелені пажитника. Її додають у салати, супи, соуси, інші страви, їдять саму по собі, як шпинат.
Вес: 0.5 г
Нема відгуків
Замовлення зі 100% оплатою обробляються в першу чергу.
При 100% передоплаті ви не сплачуєте перевізникам послуги перерахунку коштів.
Безкоштовна доставка для негабаритних товарів при замовленні:
Доставка здійснюється кожен робочий день компаніями перевізниками:
Період обробки замовлень 1-2 дні до відправки
Пн-Пт: 9:00 - 18:00 | Сб: 10:00 -16:00 | Нд: вихідний
Тел: